Slimmer werken met deze computer lifehacks!

Slimmer werken: Fan Factory’s Favorites

Nu we langzaam toch wat vaker naar kantoor gaan hebben we weer reistijd, koffiegesprekjes met collega’s en zijn velen van ons minder productief dan thuis; wéér een dag voorbij en wéér niet alles af! Herkenbaar? Wij hebben de beste programmatjes, tips en shortcuts voor je uitgezocht, zodat jij minder tijd aan randzaken besteedt en weer vol kunt focussen op de taken waar je nou écht blij van wordt!

Knippen en plakken als een pro met Ditto

Ben jij de hele dag door tekst aan het kopiëren en plakken – en vaak ook nog eens hetzelfde? Het programma Ditto bewaart alles wat je ooit geknipt of gekopieerd hebt. Je kunt hiermee: een oud knipsel opnieuw plakken (in plaats van alleen de laatste), bepaalde knipsels vastzetten en je knipgeschiedenis doorzoeken.

Gratis te downloaden via: https://ditto-cp.sourceforge.io/

Heeeeele lange webpagina’s met één klik opslaan

Een chrome plugin geeft je extra opties als je in de internetbrowser Chrome werkt. Bijvoorbeeld voor het maken van een screenshot van een hele lange webpagina. Met de Chrome plugin GoFullPage maak je een afbeelding of pdf van een pagina van boven tot onder, zonder dat je dus meerdere screenshots hoef te maken (en ze vervolgens in Paint aan elkaar gaat plakken).

Open de volgende pagina in Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/gofullpage-full-page-scre/fdpohaocaechififmbbbbbknoalclacl

Organiseer snel je vensters op Windows

Windowsgebruikers, kennen jullie deze sneltoets al? Druk de windowstoets en het pijltje samen in om je vensters snel naast elkaar te rangschikken.

Stop met het typen van terugkerende teksten

Merk jij dat je telkens weer dezelfde tekst moet typen, bijvoorbeeld je emailadres, je bankrekening of een standaard antwoord op een e-mail? Met Phrase express stel je een shortcut in voor een vooraf ingestelde tekst, zodat je alleen $email, $reknr of $outofoffice hoeft te typen. In plaats daarvan, verschijnt dan de door jou vooraf ingestelde tekst.

https://www.phraseexpress.com/

Wat is jouw favoriete tijdwinner? Stuur ons een mailtje op info@fanfactory.nl

Wie weet zie je ‘m in onze volgende Fan Flash terug!

 

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901