Een onvergetelijke eerste kennismaking met jouw organisatie!


Gebruik de eerste periode effectief door nieuwe medewerkers klaar te stomen voor het werk dat ze gaan doen en de cultuur van je organisatie. Laat ze stap voor stap kennismaken met het werk, de collega’s en datgene dat er van ze verwacht wordt. Samen maken we een passend programma voor jouw organisatie en doelgroep, wat je met één druk op de knop, geautomatiseerd, aanbiedt aan iedere nieuwkomer.

 • Geautomatiseerd, digitaal inwerken
 • Verlaag ongewenst verloop met 50%
 • Verbeter productiviteit in de eerste drie maanden met 40%
PRE-BOARDING ONBOARDING

Welkomstvlog


Heet nieuwe medewerkers in de pre-boarding, dus vóór de eerste werkdag, op een persoonlijke manier welkom. Maak ze onderdeel van jouw organisatiedoel zodat weten waar ze aan bijdragen en ze zich hiervoor gaan inzetten. Via een welkomstvlog van het hoger management maak je hen direct benaderbaar!

Introductiefilm 

Wat doet jouw organisatie? Wat beloof je je gasten, klanten of cliënten? Maak nieuwkomers bekend met de basiskennis die zij nodig hebben over jouw organisatie, al voordat ze starten.

'Before the job' quiz


Check of jouw nieuwkomer zich goed voorbereid voelt om aan de slag te gaan en voor jouw organisatie het verschil te maken!

Eerste werkdag-vlog

Neem onzekerheid weg over de eerste werkdag; op een leuke en toegankelijke manier ziet de nieuwe medewerker wat hij/zij kan verwachten van de dag en zorg je dat er geen ruimte is voor onduidelijkheid.

5-minutentraining: het werk


Reik nieuwkomers op dag één direct de belangrijkste basiskennis aan om hun werk goed te kunnen doen. Maak een 5-minutentraining over die onderwerpen die belangrijk zijn om succesvol te zijn, zoals bijvoorbeeld de werkomgeving, regels & procedures, producten of machines waarmee gewerkt wordt, of de vragen van de klant waar jouw nieuwkomer mee te maken krijgt. Check de kennis door middel van een toets of kleine opdracht.

Check: hoe was de eerste werkdag?

Wist je dat de eerste werkdag bij 40% van de medewerkers tegenvalt? Check hoe jouw nieuwe collega zijn/haar eerste werkdag heeft ervaren en waar ruimte zit voor verbetering. Zo maak je je onboardingsproces steeds beter en maak je altijd een goede indruk op jouw vers geworven talent.

‘Zo werken wij’ game

Maak medewerkers door middel van een game, quiz of challenge bekend met waar de lat ligt. Hoe ziet de ideale klantreis er bij jullie uit? Leg uit wat het gewenste gedrag is dat medewerkers van jouw organisatie laten zien, zodat jouw nieuwkomer weet wat hij/zij moet doen om goed te presteren. 

5-minutentraining: de cultuur

Beschrijf en laat zien hoe jullie met elkaar omgaan in de organisatie. Vertaal de kernwaarden naar concreet gedrag in de praktijk en maak ze bekend met de ongeschreven regels. De nieuwkomer begrijpt anders niet waarom jullie standaard 5 minuten te laat komen, elkaar altijd een hand geven bij binnenkomst of met oordopjes in werken.

Doorgroeimogelijkhedenfilm

Wist je dat ondersteuning in baan en loopbaan een belangrijke succesfactor is voor onboarding? Nieuwe collega’s willen graag weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn binnen jouw organisatie. Neem ze daarom in deze fase al mee in een aantal succesverhalen van doorgegroeide medewerkers uit je organisatie.  

Netwerk challenge


Daag de nieuwkomer uit voor een ludieke opdracht waarmee iemand zijn/haar interne netwerk leert kennen; op deze manier socialiseert hij/zij spelenderwijs in de organisatie.

Check: hoe was de eerste maand?


Check hoe jouw nieuwkomer zijn/haar eerste maand heeft ervaren en waar ruimte zit voor verbetering om jouw nieuwe medewerkers fans te maken vanaf de start.  

 

BASIS

 • Brainstorm onboarding
 • Programmabegeleiding
 • 5 geautomatiseerde berichten
 • 3 lesmodules

 

€4.000,- excl. kosten voor optionele Fan App als platform

Meer weten

PLUS

 • Brown Paper Sessie onboarding
 • Programmabegeleiding
 • 10 geautomatiseerde berichten
 • 5 lesmodules
 • 2 vlogs incl. opname

 

€8.500,- excl. kosten voor optionele Fan App als platform

Meer weten

PREMIUM

 • Brainstorm contentplan incl. plan van aanpak
 • Programmabegeleiding
 • 10 geautomatiseerde berichten
 • 10 lesmodules
 • 2 vlogs incl. opname
 • 3 polls

 

€16.500,- excl. kosten voor optionele Fan App als platform

Meer weten
Naast onze onboardingpakketten maken we ook customized programma's.

Liever een customized programma?

Neem contact op

Fans van Onboarding

Deze organisaties gingen je voor en kozen voor onze onderscheidende aanpak.

Apollo_website.png
jumbo_fanfactory_rh.png
postillion_fanfactory_rh.png
laplace_fanfactory_rh.png
intersport_fanfactory_rh.png
stayokay_website.png
hubo_fanfactory_rh.png
hup_website.png

FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Stel je vraag

Kunnen we een onboardingprogramma afnemen zonder Fan App?

Ja, mits je zelf over een medewerkerplatform beschikt waarop de onboardingmiddelen tot zijn recht komen.

Zijn de onboardingmiddelen die Fan Factory maakt enkel digitaal?

Nee, we geven bijvoorbeeld ook klassikale buddy-trainingen, we organiseren vlogworkshops en we maken hardcopy materiaal. De basis van een efficiënt en beheersbaar onboardingproces is echter een online omgeving. Daarmee komen de middelen gedoseerd, just in time en just in place vrij en krijgt de nieuwkomer precies de informatie die hij/zij op dat moment nodig heeft. De Fan App als onboardingplatform is uitstekend geschikt om alle onboardingmiddelen tijdig vrij te laten komen.

Is een onboardingprogramma enkel voor nieuwkomers?

Onboarding gaat – naast inwerken en de functionele onboarding – ook juist om het betrekken van medewerkers. Dit kan zowel voor nieuwe als bestaande medewerkers. Met onze onboardingspakketten richten we ons voornamelijk op nieuwkomers. De Fan App als medewerkerplatform daarentegen zorgt ervoor dat naast de nieuwkomers, ook de rest van jouw medewerkers continu betrokken worden; het is een alles-in-één medewerkerplatform voor alle medewerkers van je organisatie. 

Maakt Fan Factory onderscheid in doelgroepen binnen mijn organisatie?

Zeker; iedere functie, rol en/of afdeling heeft eigen specificaties die belangrijk zijn. Tijdens de brainstorm kijken we naar je doelgroepen en de benodigde aanpak per doelgroep.

Wat is de rol van Fan Factory en wat is de rol van de organisatie?

Fan Factory speelt een begeleidende rol; dit betekent dat je zelf regisseur bent en wij je helpen om de juiste middelen en tools te ontwikkelen en in te zetten teneinde je doelen te behalen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers op het juiste moment, de juiste middelen te zien krijgen?

De middelen die we ontwikkelen in het onboardingprogramma komen -mits je de Fan App als onboardingplatform gebruikt- just in time en just in place, gedoseerd vrij voor jouw medewerker. Vanaf het moment dat iemand zijn/haar contract heeft getekend. Met één druk op de knop laat je de stroom van berichten vrijkomen en bouw je dus makkelijk kwaliteit in in je onboardingproces. De medewerker krijgt precies datgene te zien of te doen, wat op dat moment nodig is.

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901

Neem een kijkje in de Fan App voor een eerste impressie!

Fan App downloaden