Human Resource tools

Met de juiste HR instrumenten krijg je kwantitatieve en kwalitatieve resultaten om je HR beleid te verbeteren. De hoofdcategorieën binnen HRM zijn: instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. De HR tools die je kiest hangen samen met de organisatiedoelen en het personeelsbeleid.

Instroom

Instroom gaat over het selecteren van de juiste medewerkers voor de juiste functies binnen jouw organisatie. Met onze Fan Scan meten wij hoe jouw medewerkers de selectie van hun collega’s en leidinggevenden beoordelen. Zo ontvang jij feedback op de selectieprocedure en kun je aspecten daarvan verbeteren waar nodig.

Voordat een medewerker wordt aangenomen kun je Human Resource tools gebruiken om te bepalen of de kandidaat bij het gewenste profiel en bij jouw type organisatie past. Een persoonlijkheidsmeting die wij bij Fan Factory gebruiken is de ODC© meting. Deze meting maakt natuurlijk talent, ontwikkelbaar talent en aangeleerd gedrag inzichtelijk en is niet sociaal wenselijk in te vullen. Zo kun je de kansen op een succesvolle hire goed inschatten.

Doorstroom

Doorstroom gaat over het behouden en ontwikkelen van jouw huidige medewerkers. Zijn jouw medewerkers gemotiveerd tot het zetten van een stapje extra? Hoe kun je ze activeren tot betere prestaties en waar zijn zij gevoelig voor? Voelen jouw medewerkers zich verbonden met elkaar en met de organisatie? Weten zij wat van ze verwacht wordt?

Met onze Fan App pak je communicatie, activatie, onboarding en online trainen aan.

Denk daarnaast aan doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. Niemand is ooit uitgeleerd als professional. Zorg dat je kort op de bal zit bij het uitvragen of meten van de motivatie van je medewerkers. Gebruik hier bijvoorbeeld de Fan Scan voor. Gemotiveerde medewerkers zijn continu op zoek om nieuwe vaardigheden te leren of dieper op hun specialisme in te gaan. Herken deze kansen en benut ze.

Uitstroom

Uitstroom gaat over het beëindigen van het dienstverband van een medewerker. Er zijn verschillende redenen om een dienstverband te beëindigen. Gaat het om een medewerker die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt of ontslagen wordt, dan weet je de reden en hoef je niets meer te doen behalve te zorgen voor een goede offboarding. Gaat het echter om een medewerker die ontslag neemt, dan is het goed om erachter te komen wat de reden(en) zijn. Bouw een exit survey in, bijvoorbeeld in jouw medewerkerapp, zodat je inzicht krijgt in de vertrekredenen van jouw medewerkers. Bouw hiermee data op waar je je HR beleid op kunt aanpassen.

Best Practices, Facts en Figures

Medewerkers motiveren in het digitale tijdperk

Downloaden

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint.

marthe.vanderkint@fanfactory.nl