I like to move it, move it! Jouw medewerkers ook?

Voelen jij en je medewerkers zich soms futloos en moe? Veel thuiswerken zorgt ervoor dat je minder in beweging bent. Maar juist in deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Wist je dat vitale medewerkers 18% productiever zijn en daarbij ook minder verzuimen dan minder vitale medewerkers? Na het lezen van de volgende tips weet jij hoe je jouw medewerkers stimuleert gezond en fit te blijven!


Tip 1:   Start your day right!
Maken jouw medewerkers tijd voor een goed ontbijt? Na een korte (of lange!) nacht slapen is je energieniveau namelijk flink gedaald. Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam nieuwe energie nodig. Hoe doe je dat dan? Door een goed en vooral voedzaam ontbijt! Het resultaat? Een team met een goede focus en dat levert een betere prestatie! Een goed ontbijtje is dus super belangrijk. Inspiratie nodig? Bij Fan Factory weten en hebben we genoeg tips voor recepten, stuur me gerust een berichtje!

Tip 2:   Move your ass
Maart 2021… de sportscholen zijn nog steeds dicht, maar laat je medewerkers er niet van weerhouden om in beweging te komen! Er zijn genoeg opties.

Maak na of voor je lunchpauze tijd voor een ommetje. Wist je dat hier ook een app voor is waarbij je met collega’s een wandelcompetitie kan starten? En geloof me, die competitie zorgt ervoor dat jij op nummer 1 wilt staan. Met de app ‘Ommetje’ motiveer je elkaar om dagelijks even te wandelen en daarbij krijg je na elk ommetje een leuk hersenweetje te lezen, interessant dus!

Ook mooi meegenomen is dat een wandeling enorm veel voordelen heeft op jouw gezonde leefstijl, namelijk:

  • Het zorgt voor een beter humeur
  • Het stimuleert helder denken
  • Het verhoogt je focus, energie en creativiteit
  • Het vermindert stress
  • Het helpt tegen een betere nachtrust. Een betere nachtrust zorgt er weer voor dat je productiever bent overdag en dat je beter in je vel zit


Tip 3:   Stay hydrated
Maandagochtend.. de werkweek is weer begonnen, misschien ervaar je wat opstartproblemen. Je eerste gedachte? Een bakkie koffie. Lekker, en het geeft je energie, toch?! Het antwoord daarop is: nee! Hetgeen wat ons het meest energie geeft is namelijk: Water! Water stimuleert onder andere je brein, vermindert vermoeidheid en verhoogt de productiviteit.

Heb jij moeite jezelf en collega's te stimuleren om genoeg water te drinken? Waterlogged voor Apple of Water Your Body voor Android got ur back! Dit zijn apps die je helpen herinneren om een glas water te drinken. Niet zo'n fan van water? Tip: voeg schijfjes citroen, komkommer, limoen of takjes munt toe en het proeft net als een cocktail. Zo maak je het nog aantrekkelijker.

Tip 4:   Zit-sta afwisseling
Zit jij ook de hele dag achter je laptop? Dat kan anders! Wissel je bureaustoel eens om voor je benen! Urenlang achter elkaar zitten heeft veel gevolgen waar we niet zo blij van worden. Het is slecht voor je gezondheid, maar ook heeft het gevolgen voor je immuunsysteem en mentale welzijn. Probeer dus af en toe eens staand te vergaderen, te bellen of een mailtje te versturen. Wissel dit vaak genoeg af met zittend werken, want te lang achter elkaar staan is ook weer niet goed. De oplossing is dus: afwisseling!


Last but not least
Zorg ervoor dat je betrokken blijft bij je medewerkers en daarbij ook het juiste voorbeeld geeft in de vitaliteit en de gezondheid van jezelf. Kom dus met ideeën en acties, leg de druk niet te hoog én maak er vooral iets leuks van. Gezond en fit voelen is een pre voor een langdurige loopbaan!

 

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Romy Sip.

romy.sip@fanfactory.nl