Hoe laat je vitaliteit onder je medewerkers opbloeien met een tool?

Vitaliteit op de werkvloer is een onderwerp wat steeds belangrijker wordt, zeker sinds het begin van de coronacrisis. Aangezien het gaat om het welzijn van medewerkers die het verschil kunnen maken binnen jouw organisatie, is het een onderwerp waar wij graag extra aandacht aan besteden!. Wat houdt vitaliteit in en hoe kan je als organisatie hier een bijdrage aan leveren? In deze blog lees je hoe je vitaliteit onder je medewerkers laat opbloeien door middel van een online tool.

Vitaliteit betekent letterlijk: levenskracht. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord “Vita”, wat leven betekent. Volgens de encyclopedie is vitaliteit de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Dit is natuurlijk wat je graag wil terugzien onder je medewerkers, het wordt namelijk ook wel “dé succesfactor” genoemd. Voordelen van vitale medewerkers kunnen namelijk zijn: minder stress, minder ziekteverzuim, lagere kosten door ziekte, hoge productiviteit, meer geluk en meer zelfvertrouwen. Maar hoe laat je dit onder je medewerkers opbloeien? Wij nemen je graag mee in het vitaliteitsprogramma dat je sinds kort in onze eigen Fan App kunt activeren.

De Fan App biedt een vitaliteitsprogramma aan dat bijdraagt aan de vitaliteit van jouw medewerkers. Dit online programma is ontstaan uit een samenwerking tussen Fitter Nederland en Fan Factory. Het helpt medewerkers om energiek en betrokken te worden of blijven

Het vitaliteitsprogramma van Fitter Nederland is een content programma dat vrijkomt in de Fan App gedurende 12 of 24 maanden, waardoor er een automatische vitaliteitsflow vrijkomt. Wat houdt deze flow in?

  • Elke week staat er een ander thema centraal op het gebied van vitaliteit. Denk aan: Focus op gezonde voeding, energie, beweging, je drive vergroten, tips tegen stress, je grenzen bewaken, blogs over bioritme en werkgeluk.
  • Allerlei leuke challenges, blogs en video’s. Bijvoorbeeld een stappenchallenge of het spellen van je naam door middel van work-out oefeningen.
  • Dit kan voor iedere medewerker ingezet worden, maar de flow kan ook enkel vrijkomen voor de medewerkers die dit willen.

Het doel van de vitaliteitsflow van Fitter Nederland is om je op een leuke en laagdrempelige manier te ondersteunen in het verbeteren van je fysieke en mentale fitheid. De online tool zal je dus helpen herinneren om actief te werken aan je vitaliteit. Aan de hand hiervan verzeker je jezelf ervan dat jij als werkgever je verantwoordelijkheid neemt om je medewerkers te stimuleren hun vitaliteit te verhogen.

Wil je meer lezen over deze samenwerking? Dit kan je lezen in de blog: Samenwerking Fitter Nederland en Fan Factory. Meer informatie vraag je op bij Naomi Blankspoor, 06-82099965

 

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Naomi Blankespoor.

06-82099965