Read.. Set.. Action

Al vanaf de jaren zeventig, met een steeds individualistischer wordende maatschappij en kerken die leeglopen, richten mensen zich met levensvragen minder tot religie en vaker tot de psychologie om inzicht en houvast te krijgen. Persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, leiderschap, geluk. Grote thema’s die terug te vinden zijn in zelfhulpboeken. Je ziet ze overal voorbijkomen.
 
pexels-photo-6.jpg

Je ziet door de bomen het boek niet meer…

Maar welk boek moet je dan lezen om gelukkig te worden? Is er wel één boek die ervoor zorgt dat jij de lessen van het leven helemaal begrijpt? In deze blog geeft Fan Factory je vijf boekentips voor de feestdagen als cadeautje voor jezelf én voor de ander!

Laten we wel vooropstellen dat het lezen van dat éne boek niet onze honger naar zekerheid en zingeving gaat stillen. Deze vijf zelfhulpboeken bestrijden symptomen, zullen je prikkelen anders te denken en spreken vaak alleen jouw persoonlijke voorkeur aan. Echter, met onze neus diep in de boeken en ons hoofd vol nieuwe inspiratie, verwachten wij al snel met verandering en resultaat de wereld in te stappen. Vaak blijft het concreet overgaan op actie in de praktijk achter…

Het gaat er dus niet zozeer om wélk boek je leest, maar wát je er mee doet. Maak voor jezelf concreet wat je in het boek hebt gelezen en wat dit voor jou en je omgeving betekent. Schrijf het op, spreek het uit!

  • Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar

Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf. De eerste hoofdstukken gaan over je gedrag om meer inzicht te krijgen in jezelf en over hoe je dingen kunt veranderen. Bij dat veranderen staan drie stappen centraal: dromen, durven en doen. Dit wordt in de andere hoofdstukken uiteengezet.

  • The Subtle Art of Not Giving A Fuck van Mark Manson

Down-to-earth, humoristisch en recht voor zijn raap: Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij een fuck om geeft, en dus ook waar je géén fuck om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

  • Sapiens van Yuval Noah Harari

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

  • Steeds Leuker van Jelle Hermus

Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

  • Happy Life 365 van Kelly Weekers

Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk.

Richt je blik na het dichtklappen van het boek vooral naar buiten en schrijf drie acties op: wat ga je op basis van dit boek vandaag anders doen? Grote kans dat je daar ook inzichten of begrip van anderen bij nodig hebt; stap op je manager, collega, relatie of familie af en ga ermee aan de slag!

Read..set..action!