Meer over: onboarding

Nieuwe medewerkers onboarden bij jouw organisatie… knap lastig! Want je bent afhankelijk van je managers, het is veel handwerk en je hebt onvoldoende inzicht in hoever nieuwkomers in hun onboarding zijn.

Dat kan gelukkig anders! De Fan App helpt je om voor iedere medewerker een uniform, leuk, behapbaar onboardingsprogramma in te richten. Met 1 klik op de knop, geautomatiseerd, maar toch persoonlijk!

Jij houdt tijd en geld over, je managers hebben geen omkijken naar het onboardingsprogramma en medewerkers zijn vanaf de start meer betrokken! Waardoor je ongewenste verloop daalt en jij jezelf als werkgever onderscheidt van anderen.

Automatisch
In de Fan App kun je automatische flows aanmaken, die ervoor zorgen dat de berichten, bitesize lesmodules, quizzen, vlogs en opdrachten vanzelf verzonden worden naar iedere nieuwkomer, op de momenten die jij bepaalt. Zo stel je bijvoorbeeld in dat elke nieuwe medewerker nog vóór zijn eerste werkdag een leuke welkomstvlog op de tijdlijn ontvangt en een quiz over de ongeschreven regels van jouw organisatie.

De inhoud van jouw onboardingprogramma
De tijd van HR-handboeken en inwerkgidsen van 30 pagina’s is voorbij! Wat zet je dan wel in een goed inwerktraject? Wat dacht je bijvoorbeeld van...

  • De jargonchallenge; zodat elke nieuwkomer snapt wat zijn nieuwe collega’s zeggen
  • Een vlog over de eerste werkdag
  • Een geschiedenisquiz over het ontstaan van de organisatie
  • Een persoonlijke video over de kernwaarden van je organisatie

De mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijk is dat jouw content past bij je doelgroep én organisatie.

 

Zelf ontwikkelen of met de experts van Fan Factory
Heb jij alle kennis, expertise en creativiteit in huis om de content van je eigen onboardingprogramma te maken? In het Content Management System van de Fan App zet je eenvoudig de lesmodules en berichten klaar. Je bouwt hier desgewenst zelf een flow in, zodat de reeks aan content geautomatiseerd en gedoseerd vrijkomt voor je nieuwkomer. Desgewenst breng je differentiatie aan per functie, afdeling of locatie. Door middel van onze dynamische CMS instructie en de templates in de app ben je snel bedreven in het maken en klaarzetten van je eigen content.

Laat je je liever ontzorgen? De onboardingexperts van Fan Factory bedenken én ontwikkelen onder jouw toeziend oog een programma op maat, passend bij je organisatie. Idealiter komt dit programma vrij in de Fan App; je kunt er ook voor kiezen je eigen systemen hiervoor te gebruiken.

Tussentijds checken
Tussendoor meten hoe iemand zijn inwerkperiode ervaart? Ook dat kan, door korte check-up vragen te stellen in de fan App. Door ook open vragen te stellen kun je de eventuele feedback direct gebruiken om het inwerktraject continu te verbeteren en te ontdekken waar je zwakke plekken zitten.

Online én offline
Effectieve onboarding kan nooit enkel online plaatsvinden. Daarom is het mogelijk om het programma uit te breiden met offline elementen zoals het opleiden van buddy’s of het vertalen van kernwaarden naar zichtbaar, concreet gedrag zodat een nieuwkomer snapt wanneer hij het goed doet bij jouw organisatie.

Continu onboarden
Onboarden stopt niet na het inwerktraject. Ook voor bestaande medewerkers is het belangrijk dat ze op de hoogte blijven van waar de organisatie voor staat en gaat. Daarom is het ook mogelijk om de Fan App in te zetten om je zittende medewerkers te onboarden. Bij je missie, visie, (gewenste) cultuur of doelstellingen. Zet iedereen op scherp!

Hulp inschakelen?
Je kan in de Fan App jouw eigen onboarding geautomatiseerd klaarzetten. Maar, als je nog geen ijzersterk introductieproces hebt uitgewerkt, gaan we graag met je aan de slag om nieuwe medewerkers warm welkom te heten en klaar te stomen zodat ze direct productief zijn en jij het ongewenste verloop in deze fase verlaagt. In dit geval neem je niet enkel de Fan App als tool af, maar investeer je tevens in het ontwikkelen van de content. Voor meer informatie kijk je hier.