De Fan App, helpt bij leren en ontwikkelen van je medewerkers

Je biedt medewerkers van alles aan: e-learnings, opleidingen, trainingen, naslagwerk… alleen ze doen er niets mee of het heeft nauwelijks effect. Zonde! Want jij weet dat goed opgeleide medewerkers het verschil maken voor je klant. Alleen hoe krijg je ze zover?

De Fan App helpt je om leren en ontwikkelen laagdrempelig en op maat aan te bieden aan je medewerkers. Geautomatiseerd en gedoseerd maar tóch persoonlijk!  Van 5 minutentrainingen, spellen, punten verdienen tot met elkaar de strijd aangaan voor mooie prijzen; het kan allemaal. Vul de app zelf met leercontent of laat je ontzorgen door Fan Factory.

Bekijk hier ons demo filmpje!

De mogelijkheden van de fan app in het kort:

Kort & krachtig

Zoals de ‘forgetting curve’ van Hermann Ebbinghaus laat zien, vergeten mensen zo’n 40% van wat ze hebben gehoord binnen 20 minuten. Een dag later weet iemand meestal nog maar 30%. Uitgebreide trainingen zijn dus zonde van iemands tijd en energie. Kiezen voor korte, bite-size trainingen en de lesstof vaak herhalen is effectiever om gedrag te veranderen.

Quizvragen
Om direct te testen of de nieuwe informatie goed is begrepen en is blijven hangen, kun je aan het einde van elke korte lesmodule een aantal quizvragen stellen. Om de spanning nog een beetje op te voeren, kun je ook een tijdslimiet per vraag aangeven. 

Competitie
Wil je jezelf ervan verzekeren dat je medewerkers daadwerkelijk de challenges -lesmodules- maken? Koppel er dan een competitie aan. Door de challenges in de vorm van een battle aan te bieden, wordt er in de  Fan App een tussenstand getoond en kunnen collega’s, afdelingen en/of vestigingen tegen elkaar strijden voor de eerste plek. Belonen met een prijs motiveert iedereen om actief mee te doen. 

Competities niet passend bij jouw organisatie? Dan zet je dit element gewoon uit!

In de praktijk
Wil je jezelf ervan verzekeren dat je medewerkers prestaties boeken met alles wat ze leerden? Voeg dan een offlinecomponent toe aan de battle; een werkvloeropdracht bijvoorbeeld. We denken graag met je mee.

Spelelementen
Wist je dat een medeweker tot 5 keer meer kan leren in dezelfde tijd, als je een spelelement toevoegt? Zo wordt digitaal leren niet alleen praktisch maar ook leuk! Benieuwd hoe dit eruit ziet? Maak direct een afspraak voor een online demo.

Generieke challenges
Wist je dat, je afhankelijk van het pakket dat je kiest 12, 18 of 24 generieke challenges er helemaal gratis bij krijgt? De onderwerpen hiervan kun je opvragen bij Fan Factory.

Content zelf maken of uitbesteden
In het Content Management Systeem (CMS) van de Fan App kun jij gemakkelijk zelf je eigen lesmodules bouwen en klaarzetten. Je bepaalt hier ook wie welke trainingen te zien krijgt. Daarnaast bepaal je per training of deze training bedoeld is als naslagwerk óf dat de training actief gepusht mag worden naar de medewerker. In dit geval krijgt hij een pushbericht op het moment dat de training vrijkomt. Wil je hier hulp bij? Of wil je wat meer uitdagende challenges aanbieden met een spelelement? Dan helpen onze learning & development specialisten je graag verder.

Blended leren
In de Fan App presenteer je desgewenst het aanbod aan klassikale trainingen aan je medewerkers; zij kunnen zich in de Fan App inschrijven voor de trainingen voor hun keuze. Jij bepaalt welke medewerkers zich in mogen schrijven voor de klassikale trainingen die je aanbiedt. Met één druk op de knop maak je een uitdraai van de deelnemers en stuur je de evaluatie van de training uit. Op deze manier combineer je on- en offline leren op één platform.

De Fan App
De Fan App is dé app die leren leuk maakt. De Fan App is te koppelen aan andere applicaties die je gebruikt zodat jouw medewerkers op één plek alles kunnen vinden om hun werk elke dag een beetje beter te doen. In de Fan App kun je per functie/afdeling/dienstjaar een persoonlijk leerpad instellen, dat met één druk op de knop, geautomatiseerd en gedoseerd vrijkomt voor jouw medewerker. Op deze manier weet je zeker dat jouw medewerker gedurende het jaar continu met ontwikkelen aan de slag gaat op een laagdrempelige en leuke manier.