Zo verhoog jij het werkgeluk!

Op 20 maart tijdens de internationale dag van het (werk) geluk vieren we hetgeen wat ons gelukkig maakt. Een goed moment om even stil te staan bij het werkgeluk van je medewerkers. We vroegen de mensen van Fan Factory wat werkgeluk voor hen betekent en we geven je wat tips hoe jij als werkgever het werkgeluk kan creëren of juist verhogen.

First things first
Maar wat is dan werkgeluk? Werkgeluk is het geluk dat je ervaart door het werk wat je doet, wat je vervolgens energie geeft. Werkgeluk is persoonlijk, want waar de een gelukkig van wordt kan de ander juist heel ongelukkig van worden. Cijfers tonen aan dat bijna een kwart van de Nederlanders ongelukkig is op de werkvloer, dat is zorgwekkend want medewerkers zijn hét visitekaartje van je organisatie. Tevreden en gelukkige werknemers zorgen voor tevreden klanten en gasten, dus reden genoeg om vandaag nog aan de slag te gaan met het werkgeluk van je medewerkers😉.

Gelukkige medewerkers zorgen voor betere prestaties, een hogere productiviteit, zijn loyaler aan de organisatie en zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Zoals eerder gezegd is werkgeluk iets persoonlijks, maar onderwerpen die bijdragen aan het werkgeluk van je medewerker zijn bijvoorbeeld:

  • Zingeving van het werk: want zeg nou zelf, taken die je interessant en zinvol gaan je goed af!
  • Erkenning en waardering: met een complimentje maak je het verschil! Waardering is key voor het werkgeluk, hoe je dat goed aanpakt lees je in ons vorige blog.
  • Vertrouwen en respect: verdien vertrouwen door je medewerkers te betrekken bij besluitvorming en door af en toe feedback te vragen zorgt voor bevlogenheid.
  • Stimuleer je medewerkers: ga het gesprek aan over doelen die ze willen bereiken of dingen die ze graag willen leren door middel van een opleiding of een training. 
  • Het contact met collega’s: onderzoek toont aan dat goed contact met collega’s kan zorgen voor meer werktevredenheid. Collega’s vangen je op, leren van je, laten je groeien, laten je  lachen, ze bevorderen de goede werksfeer! En VrijMiBo’s zijn een stuk minder leuk in je eentje 😜.
  • De relatie met de leidinggevende: de leidinggevende speelt een belangrijke rol in het werkgeluk. Een goede relatie is dus cruciaal voor je werknemers! 

About us
We vroegen de collega’s van Fan Factory wat bijdraagt aan hun werkgeluk en werkplezier.

‘’De leuke uitjes! We zijn in 2016 bij een meesterkok geweest en zij heeft voor ons een eetbaar schilderij gemaakt’’

‘’Ik ben fan van de mate van vertrouwen en vrijheid in het werk, maar ook de verantwoordelijkheid die iedereen daarin krijgt en neemt. Ook ben ik fan van de gelijkwaardigheid in het team tussen allemaal verschillende mensen.’’

‘’Werkgeluk betekent voor mij dat je met plezier (en zonder buikpijn) je laptop openklapt om weer aan het werk te gaan, de dagen voorbij vliegen en je mooie dingen oplevert waarmee je medewerkers echt weer een stap vooruit helpt.’’

‘’Mijn collega’s, de autonomie en vrijheid die ik dagelijks ervaar dragen bij aan het werkgeluk. Los van de lekkere koffie op ons kantoor in de prachtige kazerne in Ede, de waardering, aanmoediging en het vertrouwen vanuit de leidinggevenden.’’

‘’Wij helpen dagelijks bedrijven verder met medewerkers fan maken van het merk en werk. Dat mag ik ook nog eens doen op locatie met sessies die ik zelf mag vormgeven!’’


Krijg inzicht in het werkgeluk van je medewerkers!
Wil jij weten hoe het ervoor staat met het werkgeluk van je medewerkers? Met onze Fan Scan krijgt zowel de organisatie als de medewerker inzicht in de (persoonlijke) aandachtspunten. Zo maak je van het mto een powertool. Lees hier meer over de Fan Scan of bereken direct je prijs!