Thuiswerken saai? No way met deze 3 tips niet

Ervaar jij momenteel weinig sociale prikkels? Je bent niet de enige. Inmiddels kun je je bijna niet meer voorstellen hoe het is om een kwartier lang bij het koffiezet apparaat te staan en te kletsen over het ‘’oh zo leuke weekendje weg met je partner’’ of over die yogales van eergisteren. Waarvan je je eigenlijk afvraagt of je er niet stijver van wordt in plaats van leniger.

Met deze 3 waardevolle tips haal je weer energie voor 10 uit thuiswerken.

 

Tip 1: Verveling is waardevol
Wist je dat verveling eigenlijk heel waardevol is? Door verveling kom je er achter waar je staat in je leven, wat voor jou belangrijk is en wat je nog meer wilt bereiken. Psycholoog en directeur van het Boredom Lab: John Eastwood zegt dan ook dat verveling zorgt voor een ‘schone’ lei. Het is een moment van zelfreflectie, een moment waarop je je gedachten eens goed op een rijtje kunt zetten.

Waarschijnlijk was je voor corona altijd van de ‘’we moeten door’’ mentaliteit en gunde je jezelf weinig tijd om echt even stil te staan en te reflecteren. Door verveling weet je dat je meer in je mars hebt en dit geeft inzicht. Het maakt je bewuster van alle potentie die in je zit. Schrijf je gedachtes uit op papier en kijk wat er telkens weer naar boven komt. Is het die cursus of is het die nieuwe functie die online is komen te staan. Ben je hiervan bewust! En ga ermee aan de slag!

 

Tip 2: Vrijmibo, maar dan anders
Alle vrijmibo’s inmiddels al uitgespeeld? En heb je geen inspiratie meer? Inmiddels zijn wij ook al bijna door al onze creatieve borrels heen. Maar je kunt het je zo gek niet bedenken want we hebben er toch nog een paar!

  • Bring your kid/friend/parent to workday. Plan samen met je team een uur in waarin de persoon die je hebt meegenomen drie stellingen over jou voorleest waarvan er een stelling niet waar is en laat de rest raden welke niet waar is. Gegarandeerd vermaak! Aangezien je wellicht niet gespaard wordt 😉
  • Ken je het spel Undercover al? Een spel waarbij het doel is om de identiteit van je medespelers (en jezelf) zo snel mogelijk moet te zien achterhalen en daarbij je vijanden te elimineren. Er zijn meerdere rollen in het spel. Zo is daar de rol van de burger; iedere burger krijgt hetzelfde woord te zien bijv. rivier. De undercover krijgt een woord te zien wat erop lijkt zoals: meer en Mr. White krijgt geen woord te zien. Aan jou om ervoor te zorgen dat je niet geëlimineerd wordt. Het spel is te downloaden in de app of play store.
  • Wat ieder mens gelukkig maakt is natuurlijk eten. Heb je onze vorige blog al gelezen over 4x een andere vrijmibo? Hierin gaven we de tip over een cook-along. Dit keer doen we het net anders. Zo introduceren we een andere variant. Het gaat als volgt: iedere collega stuurt iemand anders een recept door naar keuze. Hou natuurlijk rekening met de allergenen van je collega en haal zelf de ingrediënten in huis. Dit recept moet te maken zijn binnen 45 minuten en voilà een (hopelijk) heerlijke maaltijd. Eetsmakelijk!

 

Tip 3: Raak geïnspireerd
Raak geïnspireerd door andermans verhalen. Neem bijvoorbeeld een abonnement op een tijdschrift wat je al enige tijd interessant vindt en kies iets wat binnen je werkveld past, zo kom je gemakkelijker in aanraking met nieuwe ontwikkelingen binnen jouw werkveld en raak je geïnspireerd.

Of luister naar een inspirerende podcast. Heb je onze blog hier al over gelezen? Lees hem hier.

 

Met deze tips weten wij zeker dat je straks weer helemaal ready to go bent om naar kantoor te gaan en tot die tijd er een feestje thuis van te maken.

 

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901