Ontmoet Fan Factory: Carolijn

Ontmoet de mensen achter Fan Factory. In deze blog introduceren wij Carolijn.

Carolijn is sinds 1 februari 2021 begonnen met haar stage bij Fan Factory als allround stagiair. Ze kwam Fan Factory tegen op een evenementenbeurs van haar school; de hogere hotelschool Leeuwarden. Vanuit daar is het snel gegaan! In haar derde leerjaar heeft ze contact opgenomen met Fan Factory en binnen een week was ze aangenomen, chapeau Carolijn! Ze is te omschrijven als een enthousiaste dame, die alles met beide handen aangrijpt en super productief te werk gaat. Kortom haar wil je gewoon bij je organisatie hebben werken.

Benieuwd hoe het voor Carolijn is om stage te lopen in coronatijd? Lees dan deze blog en kom erachter of stage lopen bij Fan Factory iets voor jou is! Geen interesse in een stageplek? Geen enkel probleem, want in deze blog vertellen we ook hoe Fan Factory ervoor heeft gezorgd dat Carolijn vanaf moment één fan is geworden van Fan Factory; naar eigen zeggen.

 

Wat voor stage loop jij bij Fan Factory?
Ik ben aangenomen als een allround stagiaire en heb veel verschillende taken. Leuk om misschien te weten is dat ik niet heb gesolliciteerd op een bepaalde functie. Ik belde gewoon op naar Fan Factory en vroeg of zij nog stagiaires zochten vanaf februari 2021 en dat was het geval! Ik wist zelf nog niet helemaal waar ik mijzelf in wilde verbreden, maar hetgeen wat Fan Factory doet sprak mij heel erg aan dus toen ben ik aangenomen als allround stagiaire.

Zoals ik al zei ben ik een allround stagiaire en lopen mijn taken dus erg uiteen; van het opzetten van een HR-netwerk, het creëren van content voor onboardingmodules voor klanten, het optimaliseren van de Fan App en daarbij te bedenken wat kan er anders? En wat zijn nog goede toevoegingen voor de App? Tot aan het bedenken van generieke trainingen.


Hoe vind je het om in coronatijd stage te lopen?
Eigenlijk valt me dit heel erg mee. Voordat ik begon met stage lopen dacht ik wel van: Oké dit gaat anders zijn. Ook omdat ik op een studentenkamertje woon en daar niet al te veel ruimte heb dacht ik: daar zit ik dan, elke dag in mijn eentje te werken. Maar, gelukkig heb ik hele leuke huisgenoten waar ik mee samen kan werken in de woonkamer. En zo afentoe kan ik ook met een collega samenwerken, dat is erg fijn.

En het heeft zelfs voordelen dat thuiswerken! Je bent erg flexibel en ik kan bijvoorbeeld ook thuiswerken bij iemand. Normaliter zou je elke dag naar kantoor gaan, dat heeft ook zo zijn voordelen natuurlijk. Maar ik vind het wel fijn dat ik nu zelf kan bepalen waar dat ik werk. Plus mijn concentratie is verbeterd omdat ik niet zoveel afleiding heb.


En hoe heeft Fan Factory ervoor gezorgd dat jij je part of the team voelde?
Dat begon eigenlijk met een welkomstvlog die ik kreeg van alle collega’s in de Fan App. Daardoor voelde ik mij ontzettend welkom en kreeg ik meteen zin om te beginnen. Iedereen is daarnaast heel open, behulpzaam en enthousiast waardoor de drempel veel lager ligt om iets te kunnen vragen. Ik voelde mij in de eerste weken (en nu nog steeds natuurlijk) totaal niet bezwaard om iets te moeten vragen via de telefoon of teams, daardoor voelde ik mij serieus genomen en part of the team.

De Fan App heeft hier een goede bijdrage aan geleverd. Door de app sta je in contact met je collega’s en blijf je ook op de hoogte waarmee iedereen bezig is. Er worden grappige foto’s gedeeld, succesverhalen en belangrijke berichten. We moesten ook een grappige challenge doen waarbij je uitspraken moest linken aan je collega’s. Hierdoor leer je je collega’s nog beter kennen.

Ik denk dat de informaliteit bij Fan Factory ervoor zorgt dat je je snel en gemakkelijk thuis voelt.


Wat vind je zo leuk aan het werken bij Fan Factory?
De vrijheid die je krijgt vind ik heel fijn! Daarnaast ook de verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen ontwikkeling. Je kunt diverse projecten op je nemen zelfs als je hier nog niet expert in bent. Je leert daar erg veel van, want je ontwikkelt jezelf op allerlei vlakken. En natuurlijk word je altijd op weg geholpen, ook wanneer jij projectmanager bent is het nog steeds mogelijk en zelfs welkom om hulp en advies aan je collega’s te vragen.

En je bent zelf echt verantwoordelijk voor je taken en er wordt bijvoorbeeld niet constant aan je gevraagd wat ben je aan het doen? Heb je dit al gedaan? Dat vind ik erg fijn, want daardoor kun je je dagen helemaal inplannen zoals je het zelf wilt. En je beslist zelf hoe je het gaat aanpakken en waar de prioriteiten liggen. Dat gevoel van eigenaarschap ontwikkel je heel snel!


Wat vind je lastiger aan je rol bij Fan Factory?
Omdat ik allround stagiair ben krijg ik veel verschillende taken toegewezen en ik kan me natuurlijk niet opsplitsen en alles tegelijkertijd doen. Het is dan ook belangrijk dat je voor jezelf je prioriteiten duidelijk hebt. Welke taak heeft prioriteit en wat kan even wachten. Communicatie speelt hier ook een belangrijke rol in. Het duidelijk doorgeven aan je collega’s wanneer je het af gaat hebben en ook eerlijk zijn wanneer je de meegegeven deadline niet haalt. Dit wordt alleen maar gewaardeerd en het is ook een onderdeel van je stage om dit goed te managen.


Wat voor kwaliteiten moet je bezitten om stagiair te zijn bij Fan Factory?
Bij Fan Factory hebben wij vier kernwaarden die van groots belang zijn voor ons. Dit zijn:

  • Eigenaarschap
  • Verbetergretig
  • Durfgraag
  • Plezierrijk

Je merkt echt dat deze kernwaarden een belangrijke rol spelen bij Fan Factory. Eigenaarschap merk je door wat ik eerder zei; je moet je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen taken en je bent soms projectmanager dus eindverantwoordelijke. Door die vele verantwoordelijkheden moet je altijd kritisch naar jezelf kijken en jezelf blijven verbeteren. Ga voor het uiterste en neemt niet te snel genoegen met minder. Durfgraag komt terug doordat je allerlei projecten kan aanpakken. En soms is dat eng, omdat je er nog niet expert in bent. Het is dan ook een kwestie van durven!

Plezierrijk is belangrijk, omdat iedereen binnen Fan Factory met plezier moet kunnen werken. Kijk naar de taken die je leuk vindt en waar je energie uit haalt. Ook is het belangrijk om tegen vrijheid en verantwoordelijkheid te kunnen. Je managed je eigen tijd en bent geheel zelf verantwoordelijk voor je to do’s.

 

carolijn_3.jpg
carolijn_4.jpg
Carolijn_1.jpeg

En nu even genoeg over Fan Factory. Wat zijn jouw favorietjes?
Uiteten gaan en dan het liefst met een Moscow mule erbij! Ken je dat? Dat is een heel lekkere cocktail. Zeker een aanrader om een keer te maken! Daarnaast geniet ik ook van de kleine dingetjes zoals een kopje koffie drinken in de zon, heerlijk! Vooral na een drukke werkdag is het belangrijk om even je eigen momentje te pakken. Of dat nou met een kopje koffie is of iets anders, dat maakt niet uit. Wel belangrijk om te doen!Tot slot, Lijkt stage lopen bij Fan Factory jou wel wat? Kun jij de verantwoordelijk- en zelfstandigheid aan? En ben je geïnspireerd geraakt door Carolijn haar verhaal. Lucky you, want wij zijn op zoek naar een jr. onderzoeksconsultant stagiaire! Klik hier voor de functieomschrijving en stuur collega Marthe van der Kint een mail met je cv en motivatie.

Of heb je een vraag voor Carolijn over haar stage? stuur haar dan gerust een mailtje.

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Carolijn van Zaalen.

Carolijn.vanzaalen@fanfactory.nl