4x een andere vrijmibo

Vier keer een andere VrijMiBo

Ooit, weet je het nog, sloot je de week af met een VrijMiBo (of een DoMiBo voor alle mamadag-collega’s en papadag-collega’s). En ja, sinds we thuiswerken verplaatsen deze borrels zich ook naar online. Tot zover niks nieuws.

In maart en april deelde men massaal melige foto’s vol gekke achtergronden en borrelpakketten, met een berichtje in de trant van kijk-eens-lieve-LinkedIn-collega’s-het-kan-bij-ons-ook-gewoon-digitaal (guilty! 🙋‍♀️). Toen we ook daar uitgepraat raakten, kwam de pubquizborrel (check! ✅), de kahootquizborrel (done! ⁉) en de ranking-the-stars-borrel (been there! ✨). En nu lijken we ook daar wel klaar mee te zijn.

Het geheim voor de perfecte borrel hebben we nog niet gevonden. Maar dát we op zoek zijn en blijven naar verbondenheid (nu meer dan ooit) is wel duidelijk. Daarom 4 door ons geteste en goedgekeurde alternatieven voor de doorsnee digi-borrel!

 • De cook-along
  Herkenbaar: ben je digitaal aan het borrelen, zit er altijd wel een collega aardappelen te schillen. Want ja: multitasken. Tip van Fan Factory: doe het dan gelijk goed! Laat één collega een (gezinsproof) menu opstellen, de boodschappenlijst delen en de avond begeleiden. Onze oudstagiaire Judith was onze chef voor de avond (chef Levollini die een gefotoshopt filmpje maakte als teaser: zie foto hierboven!) en we hebben allen van een heerlijke driegangenmaaltijd én een gezellige avond genoten.
 • Tóch nog een leuk spel
  Je kent dit 30-seconds-achtige spel misschien onder de naam: 3-in-de-pan, dozenspel, hoedenspel… Niet voor niets is dit een klassieker op studentenavonden en vriendenweekenden: het spel blijft eindeloos hilarisch en actueel. Iedereen levert drie (fictieve) namen aan bij de gameshow host. In twee teams gaan jullie ze vervolgens raden in drie rondes:
  Eerste ronde: omschrijven (zonder hoofdletters te gebruiken)
  Tweede ronde: uitbeelden
  Derde ronde: één woord

Onze collega Eline was bij ons de gameshow host en gaf telkens de nieuwe naam door via een privéchatje.

 • De sportactiviteit
  Het is inmiddels wel duidelijk dat we veel moeten bewegen op onze thuiswerkdagen. Helaas wordt het weer steeds minder aantrekkelijk om dit ook te doen. Ga dus samen sporten en wacht vooral ook niet voor de vrijdagmiddag met deze oefening.
  Met onze collega Marthe stopten we een uurtje eerder voor een yogales en onze collega Pam staat binnenkort voor ons klaar met een kwartier aan lunchtime-energisers.
 • Één op één
  Op een offline borrel ontstaan natuurlijkerwijs altijd wel subgroepjes waarin je wat meer de diepte in gaat. Op een digiborrel staat echter de spotlight altijd op één iemand: logisch dus dat het een beetje aan de oppervlakte blijft. Toch snakken we naar die connectie. Spreek eens één op één met iemand af. Bel elkaar wat vaker, ga op gepaste afstand wandelen, samenwerken of simpelweg koffie drinken.
  Onze collega Patricia heeft ons opgedeeld in duo’s, met wie we de komende maanden bewust wat meer één-op-één contact hebben.

Valt je iets op? Al deze activiteiten werden niet ‘van hogerop’ opgelegd, maar vanuit collega’s zelf geïnitieerd. Dus stop met lezen, wacht niet langer tot de baas iets inplant en je ‘weer even gezellig moet doen’ en plan iets in waar jíj zin in hebt.

En als dat nou tóch een Kahoot-quiz is: lekker doen! Zolang jij er maar iets moois van maakt!