Let’s go ho ho!

pexels-photo-753500.jpeg

Kerst: gezelligheid, knipperende lampjes, schuddebuikende kerstmannen, glühwein en veel eten. Voor sommige mensen de beste tijd van het jaar, anderen vinden het meer overdreven gedoe. Ga je hier als organisatie vrolijk in mee of reik je alleen een kerstpakket uit? Drie redenen waarom kerst(versiering) op kantoor goed is voor jou én je team, óók als je niet van kerst houdt.

#1        Hoe meer zielen, hoe meer kerstvreugd

‘All I Want For Christmas’ door de speakers, het optuigen van de kerstboom, een kerstlunch, het pakjesspel. Het zijn allemaal ontspannen momenten voor je medewerkers tijdens de drukke werkdagen en het is nog gezellig ook. Je kunt er ook voor kiezen om in de decembermaand als team een goed doel te steunen. Deze activiteiten zorgen voor positiviteit en de juiste teamspirit!

#2        Light up your energy!

Het moment dat de kerstverlichting weer in de straat wordt opgehangen, bezorgt veel mensen een warm en gezellig gevoel. Het blijkt zelfs uit onderzoek dat bewoners van huizen versierd met kerstverlichting, gezien worden als meer openstaand voor sociaal contact (Werner, Peterson-Lewis & Brown, 1989). Deze bewoners worden ook als vriendelijker bestempeld. Het verlichten van jouw organisatie of afdeling zal dus zeker jouw bezoekende klanten verblijden. Maar daar blijft het niet bij, want ook je medewerkers hebben hier profijt van. Het wordt buiten steeds eerder donker; de werktijden veranderen niet; men komt en gaat in het donker. Met een beetje kerstverlichting op kantoor maak je een werkdag al een stuk ‘lichter’.

#3        Gelukkig gevoel

Zouden mensen zich gelukkiger voelen tijdens de feestdagen? Er is onderzocht of mensen zich anders voelen tijdens de kerstdagen en welke factoren bijdragen aan een fijne kerst (Kasser & Sheldon, 2002). Uit het onderzoek bleek dat mensen meer positieve gevoelens, zoals enthousiasme en geïnteresseerdheid, ervaren tijdens de kerstdagen dan op ‘normale’ dagen. Daarbij waren de negatieve gevoelens hetzelfde als op andere dagen van het jaar. Vaak voelen mensen zich tijdens de feestdagen verbonden met elkaar en denken zij na over de betekenis van het leven. Deze thema’s kunnen beide bijdragen aan een gelukkig gevoel. Samen met je collega’s belangrijke waarden nastreven, zoals compassie en solidariteit, zorgen voor meer verbinding. Een mooie gelegenheid dus om hier eens extra bij stil te staan rondom de feestdagen.

Fan Factory kan na deze drie redenen dan nog maar één advies geven: Denk eens out of the Christmas-box als het gaat om de invulling van de laatste weken van het jaar en geef die Christmas, uh.. teamspirit een boost!

Let’s go ho ho!