Internationale vrouwendag; de powervrouwen van Fan Factory

Vandaag is het internationale vrouwendag! Bij Fan Factory werken elf vrouwen en dat is best bijzonder want gemiddeld is 19% vrouw binnen techbedrijven. Wist je trouwens dat het sales team bij Fan Factory bestaat uit alleen maar vrouwen? En dat is uniek want de man-vrouw verhouding in de sales is 80/20. We vroegen de powervrouwen van Fan Factory wie hun vrouwelijke voorbeeld is.

De voorbeeld vrouw van algemeen directeur Marthe is haar oudtante Liesje. In de tijd waarin de meeste vrouwen voornamelijk actief waren in als huisvrouw, werkte haar oudtante fulltime voor de TNO in Delft. Ze fietste elke dag 30 kilometer door weer en wind en hield zich staande waarin het voornamelijk de mannen waren die de besluiten namen. Eenmaal thuis zorgde ze liefdevol voor haar ouders, tot aan hun sterfbed. Als kleinkinderen van haar broer werden wij in onze jeugd extreem verwend door haar; zo had ze toch nageslacht om zich af en toe over te ontfermen. Een echte powervrouw dus, van niemand afhankelijk en met een groot hart. 

Consultants sales Eline en Naomi vinden alle vrouwen bij Fan Factory voorbeelden. Het enthousiasme en de passie waarmee Marthe en Sabine hun werk doen. Net als de creativiteit en vrolijkheid die Lobke en Romy met zich mee brengen. De deskundigheid van Wopje, Melissa en Patricia. De sociale en ondernemende Nienke en Marthe die dagelijks zorgen voor nieuwe klanten. Kortom allemaal vrouwen die bijdrage aan het succes van Fan Factory, stuk voor stuk powervrouwen.

Customer Succes Manager Sabine zoekt het wat dichterbij huis en vind onze eigen algemeen directeur Marthe van der Kint haar grote voorbeeld. Hoe deze dame op een inspirerende wijze vol gaat voor onze onderneming, altijd alles met een lach en bakken vol energie doet, voorop staat om iemand een compliment te geven, zich gemakkelijk kwetsbaar opstelt en wil blijven verbeteren en daarnaast ook nog “even” samen met haar man een gezin met twee kids runt. Hoe kun je dat nou niet inspirerend vinden. Marthe, later als ik groot ben dan wil ik jou worden, aldus Sabine.

Het grote voorbeeld van content ontwikkelaar Lobke is haar oma. Ze is een krachtige vrouw, gaat met de tijd mee en reageert sneller op Whatsapp dan sommige vriendinnen. Haar grote hart, positiviteit, zorgzaamheid, humor, empathische vermogen en wilskracht is voor Lobke de reden dat zij meteen aan haar oma moest denken toen deze vraag aan haar werd gesteld. Ze is altijd enorm geïnteresseerd en goed op de hoogte van wat er in het leven van haar kleinkinderen speelt. Lobke en haar oma schelen precies 63 jaar (ze zijn op dezelfde dag geboren 😉), maar als ze later zo mag zijn: graag! 

De voorbeeldvrouw van onze Customer Succes Manager Romy is haar moeder. Omdat zij enorm sterk en krachtig in het leven stond en veel positieve energie met zich meebracht. Hier heeft Romy veel van kunnen leren en nu leert zij nu nog steeds van.

Onderzoeker Melissa vindt professor Ellen Laan een inspirerende vrouw. Ellen Laan heeft zich onvermoeibaar ingezet voor seksuele gelijkheid en de emancipatie van vrouwen. Ellen doorbrak vastgeroeste aannames en genderrollen. Ze wilde ervoor zorgen dat vrouwen de ruimte en tijd zouden innemen, en op die manier seksuele gelijkheid een realiteit maken wereldwijd.