Hé, dank je wel! Het is vandaag nationale dankjeweldag

Wij moesten ook even met onze ogen knipperen; dankjeweldag?! Bestaat dat echt? Ja, het bestaat echt: vandaag, 11 januari, is dé dag dat jij jezelf mag uitdagen om jouw medewerkers eens extra te bedanken. Of het nu voor iets kleins is, voor het bedanken van iemand zijn inzet, voor het bieden van een luisterend oor, voor het trouw blijven aan de organisatie. Er zijn altijd redenen te bedenken om iemand even te bedanken.

Why tell me why!

Bij het zeggen van dankjewel laat je merken dat je iets of iemand waardeert. Een klein woordje met een groot gebaar dus! Klinkt makkelijk, toch? Toch blijkt het geven van voldoende erkenning en waardering voor veel leidinggevenden stelselmatig een punt van aandacht, blijkt uit onze Fan Scan. Daag jezelf vandaag op Dankjeweldag dus extra uit! Fan-ergize je klanten, collega’s en bedank elkaar oprecht.

Dankjewel zeggen kan veel doen met iemand, vooral als de persoon die je bedankt het echt nodig had, of het niet had verwacht. Iedereen heeft het nodig om zich af en toe gewaardeerd te voelen, al is het voor iets wat iemand dag in dag uit uitvoert. Gewaardeerd worden is een van de dingen die ons motiveren en activeren, zowel op het werk als in het leven daarbuiten.

Hoeveel impact heeft dankjewel zeggen op jouw medewerkers?

  • Het creëert het zetten van een stapje extra
  • Het fleurt iemands dag op
  • Het goede humeur van je medewerker wordt gereflecteerd naar anderen
  • Het leidt tot een betere vibe
  • Ook jij voelt je goed!

Hoe goed voelt het als jij de reden bent dat iemand anders zich gewaardeerd voelt?

Wanneer jij je dankbaarheid aan anderen uitspreekt, zorgt dat er niet alleen voor dat anderen zich goed voelen, maar ook dat jij je goed voelt! Het zorgt voor gemoedsrust en innerlijk geluk.

Het verschil tussen succesvolle mensen en niet succesvolle mensen is dat succesvolle mensen dankbaar zijn voor alles wat zij hebben in het leven! Zij stralen fan-ergy uit, wat weer aanstekelijk werkt voor hun omgeving. Stiekem wil iedereen zich namelijk fan-ergiek voelen.

What goes around comes around!

Maak gebruik van deze nationaal bestempelde Dankjeweldag. Vind je het cheezy en gezocht? Dwing jezelf er dan toe om op andere dagen extra aandacht te besteden aan dit onderwerp. Want deze dag is vást niet voor niets in het leven geroepen! 😉

Dankjewel voor het lezen van dit blog; dat getuigt van goede voornemens op dit vlak! 

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901