Boekentips voor de zomer van 2020

Boekentips voor de zomer van 2020!

Of je nu thuisblijft, tóch je koffers pakt en de landsgrenzen over gaat of gewoon lekker in Nederland op vakantie gaat: veel mensen komen in de vakantie pas écht aan lezen toe.

Welke boeken zijn momenteel ‘on fleek’? Bekijk onze tips en kom vol frisse ideeën terug van jouw vakantie.

  1. Liefdevol leidinggeven, Jacqueline Hospers

De huidige samenleving levert voor iedere leidinggevende complexe situaties op. Situaties waarin je als manager niet meer eenzijdig kunt kiezen. Je moet zowel vriendelijk als begripvol zijn én hard waar nodig. Visie hebben én ruimte bieden. Coachend zijn én sturend. De 12 vaardigheden die in dit boek zijn beschreven vormen een aanvulling op jouw vaardigheden als manager. Hierdoor wordt leidinggeven in complexe situaties die je nu met je organisatie het hoofd moet bieden vele malen makkelijker – en leuker.

  1. Ondernemen in crisistijd, Femke Hogema

Manage je mindset, manage je cash, zorg voor een sterk fundament, handel snel en met lef, en investeer in relaties.
Dit is een optimistisch en actiegericht boek met een even duidelijke als simpele boodschap: neem het heft in eigen handen en kom sterk uit deze (en elke volgende) crisis.

  1. Nooit meer te druk, Tony Crabbe

Afgelopen periode was er een van bezinning. Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om één van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

  1. Gids voor de kantoorjungle, Japke-d. Bouma

Humor mag niet ontbreken in onze boekenlijst. Als lezer van dit boek word je rondgeleid door de kantoortuin en laat Japke-d ons niet alleen kennismaken met de types die je er zoal tegenkomt – de bazige bitch, de irritante stagiair, de geboren leider, de controlfreak – maar brengt ze ook haarscherp hun habitat in kaart: de koffieautomaat, de kantine en het flexbureau om er maar een paar te noemen. Humor!

  1. Socrates op sneakers, Elke Wiss

Als we iets leerden afgelopen tijd, was het dat écht contact de basis is van bijna alles dat ons gelukkig maakt. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Welk boek gaat mee in jouw koffer?

Veel leesplezier!

Team Fan Factory

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901