Back 2 the office: de leukste podcasts voor je reistijd!

Reistijd vervelend? Niet met deze podcast tips!

Terug naar kantoor betekent ook weer terug naar die reistijd. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn! Of je nu 5 minuten moet fietsen, een half uur de trein pakt of een uur in de auto zit: voor elke reisduur is wel een geschikte podcast te vinden, waardoor je ook deze tijd nuttig of leuk kunt besteden. Hier vind je onze tips:

Voor reistijd tot 20 minuten:

Yes! Jij hebt je zaakjes helemaal voor elkaar op werk en werkt op een manier die perfect bij je past. Maar als je veel samenwerkt met anderen of open staat voor verbeteringen, kun je veel leren van de podcast Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar, waarin Reinier Laden onderzoekt hoe mensen werken en vooral: wat je hierin kunt verbeteren.

Begin of eindig de dag vol inspiratie met de podcast 365 Dagen Succesvol. Deze bevat tips op gebied van gezondheid, werk, relaties en geld. Oftewel: alles voor een gelukkig leven.

Voor reistijd van een half uur:

Met de podcast Everything Is Alive begin jij de dag altijd vrolijk! In deze Engelstalige podcast worden interviews gehouden met objecten, die allen een naam en een unieke persoonlijkheid hebben. Klinkt absurdistisch? Leuk juist! En hoewel de podcast bedoeld is om te vermaken, nodigt de podcast jou uit om problemen creatief en out-of-the-box te benaderen.

Nu je weer op kantoor werkt, betekent dit ook koetjes en kalfjes-gesprekken bij het koffieautomaat. Fijn dus dat je met de podcast NRC Vandaag elke ochtend weer net iets meer leert over een actueel onderwerp en dus je mening wat beter kan beargumenteren dan alleen: “Ja, erg hè?”. (En met de podcast Nu.nl Dit wordt het nieuws zit je ook morgen vast gebakken!)

Voor reistijd van een uur:

De Podcast Psycholoog gaat elke aflevering met een specialist in gesprek over een psychologisch thema dat we allemaal (her)kennen, met praktische tips die jij gelijk in je privé én werkleven kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld maar aan het veranderen van gewoontes, omgaan met stress of hoe je er kunt zijn voor een collega met een burn-out.

Wil jij geen minuut onbenut laten, dus ook niet van je reistijd? Dan is The Productivity Show iets voor jou. In deze Engelstalige podcast leer je alles over time management, lifehacks en productiviteit. Met tips die je direct kunt uitvoeren zodra je de deur van kantoor binnenstapt.

En werk jij nou nog steeds zo veel mogelijk thuis? Maak je ochtendwandelingetje even lang als de podcast die je op dat moment luistert: zo heb jij ook weer je dagelijkse beweging binnen!

Alle genoemde podcasts zijn te beluisteren op Spotify.

 

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901