Al geluisterd? Fan-ergie de podcast reeks

Heb jij het al gehoord? Fan Factory maakt sinds kort podcasts! Het is helemaal booming om podcasts te maken en wij blijven niet achter. Daarbij hebben we je ook nog eens een goed verhaal te vertellen! In minder dan 30 minuten nemen Marthe en Jet je mee in de reis die iedere medewerker doormaakt binnen jouw organisatie. Benieuwd wat er allemaal voorbijkomt en welke tips & tricks wij delen? Lees dan verder.


Wat?! Welke reis?
We bedoelen natuurlijk de employee journey. Daar heb jij als werkgever vast al van gehoord. Voor de dummies onder ons (geen oordeel tot 5 maanden geleden wist ik hier ook niks vanaf) leg ik graag aan je uit wat dit begrip betekend. Iedere medewerker maakt een reis mee vanaf het punt dat zij in contact komen met de organisatie tot en met het punt dat ze de organisatie verlaten.

Tijdens deze reis zijn er verschillende ‘’Touchpoints’’. Bij deze touchpoints kan de organisatie het gedrag en of de mening van de medewerker positief of negatief beïnvloeden. Voor medewerkers is het dus belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Ook voor de organisatie is dit natuurlijk superbelangrijk! Het is bewezen dat een succesvolle employee journey bevlogen medewerkers oplevert die veel meer leveren aan hun organisatie. Het toont goed werkgeverschap aan en het zorgt ervoor dat medewerkers zo graag bij je willen werken dat ze bij wijze van spreken in de rij gaan staan. Medewerkers worden fans van de organisatie!
 

De 7 Touchpoints
Er zijn 7 thema’s die van belang zijn tijdens de employee journey. Wij behandelen deze thema’s in onze podcasts. Welke thema’s zijn dit? Ik heb ze hier op een rijtje gezet.

  • Selectie; over het selecteren van de juiste medewerkers voor jouw organisatie.
  • Onboarding; hoe werk je nieuwe medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk in?
  • Coaching, ontwikkeling & empowerment; het leiderschap van deze tijd, je medewerkers aan zet en het stimuleren van ontwikkeling
  • Erkenning & waardering; spreek het uit!
  • Prestatie & evaluatie; concrete doelstellingen maken en het creëren van een feedbackcultuur
  • Vitaliteit & toewijding; Hoe houdt je medewerkers vitaal en toegewijd?
  • Offboarding; hoe zorg je voor een goede offboarding waarbij de vertrekker positief je organisatie verlaat.

Zorg jij ervoor dat medewerkers deze 7 thema’s allemaal goed doorlopen binnen jouw organisatie? Je hebt er geheid een fan bij! Kun je nog wel wat tips gebruiken? Luister dan nu naar alle afleveringen, te luisteren via youtube of spotify.  


Wil je meer weten?
Helemaal enthousiast geworden door onze podcasts? Superleuk! Wij horen heel graag je mening. Of heb je iets gehoord waar je meer vragen over hebt? Stuur ze in! Wij helpen je graag verder.

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901