5 keer omdenken: Werken in een hittegolf

Ja, het is bloedheet in ons landje. Nee, daar zijn we helemaal niet op gebouwd en ons kantoor al helemaal niet! Het is er óf veel te warm -want niemand had ooit gedacht een airco nodig te hebben- óf juist stervenskoud door de veel-te-enthousiast-blazende airco.

Ja, we hebben altijd wel wat te klagen. Dat is af en toe ook hartstikke lekker.

MAAR we laten ons toch niet gek maken? Hier deel ik vijf mega voordelen van deze zomerse temperaturen. Veel leuker om hierbij stil te staan i.p.v. al dat gezucht en gesteun ;):

pexels-photo-319930-2.jpeg
Agile_werken.jpg

1. Meer tijd

De avonden zijn LANG! Na een werkdag kun je nog uren buiten zitten en genieten van een zwoele zomeravond. Het voelt toch alsof we drie uur extra op een dag te besteden hebben?!

2. Vitamine boost

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D en deze vitamine heeft veel belangrijke functies in ons lichaam. Het lijkt o.a. een positieve invloed te hebben op je spierkracht, vertraagt botontkalking en het speelt een beschermende rol bij allerlei vormen van kanker (bron). We worden er dus alleen maar gezonder op. Bedankt zon!

3. Vakantie in eigen land

Geen vakantieplannen in het hoogseizoen? Dat is nu helemaal geen gemis. Met deze temperaturen is er zo’n zelfde vakantiegevoel in eigen land te vinden. Na je werk de BBQ aan of loungen in de tuin? In het weekend een heerlijk lange stranddag en het terras op? Of heerlijk uitwaaien in een bootje op het water. Het kan allemaal gewoon hier, thuis.

4. Goed humeur

We zijn vrolijker! Voor de meesten van ons geldt dat we beter in ons vel zitten als het zonnetje schijnt. En het kan nooit kwaad om net wat leuker met elkaar om te gaan. Foutje gemaakt op kantoor? Grote kans dat er milder wordt gereageerd als je collega fluitend op de fiets in de ochtendzon naar het werk is gekomen.

5. Passief calorieën verbranden

Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, schakelt ook de stofwisseling een tandje bij. De verbrandingssnelheid wordt hoger. Dus, tijdens dat jij zo zit te zweten achter je bureau zou je ook echt, naast de lading vocht die je verliest, meer calorieën kunnen verbranden. (bron)

En voor de kantoren waar de airco een winterse gevoelstemperatuur veroorzaakt is er nog beter nieuws: wanneer je rilt van de kou maak je irisine aan waardoor je witte vetcellen worden omgezet in bruine. Het gevolg is dat je calorieën verbrandt. Uit een studie van 2014 blijkt zelfs dat je met 15 minuten rillend in de kou staan evenveel calorieën verbrand als met een uur sporten (bron). Gooi die airco nog maar een tandje hoger dus.

Dus als je deze week weer zwetend achter je computer zit en er weer een ‘pfffff wat is het warm’ op je lippen ligt, denk dan even terug aan deze voordelen en denk het om naar ‘ah, heerlijk zo’n zomer in Nederland’!

Fan-ergieke groet!

 

Meer weten?

Meer weten? Neem dan contact op met Marthe van der Kint .

06-10571901